nav-left cat-right
cat-right

Amerikai fánk otthon

Amerikai fánk otthon
Pinterest
Amerikai fánk
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Prep Time
30 min
Cook Time
15 min
Total Time
45 min
Hozzávalók
  1. 3 tojás
  2. 30 dkg cukor
  3. 3 dl tej
  4. 18 dkg vaj
  5. 1 tk vaníliás cukor
  6. csipet só
  7. 40 dkg finomliszt
  8. 15 dkg rétesliszt
  9. 2 tk sütőpor
Bevonathoz
  1. 10 dkg vaj
  2. 7 dkg finom szemű kristálycukor
  3. 1 kk fahéj
  4. 10 dkg csokoládé korong
Szükséges eszközök
  1. amerikai fánk sütőforma
  2. habzsák
Instructions
  1. Az amerikai fánk sütőformát kikenjük vajjal (ezt a műveletet érdemes minden adag kisütése után megismételni, ha biztosra akarunk menni).
  2. A tojásokat elektromos habverővel felhabosítjuk (nem kell szétválasztani, mehet bele a sárgája és a fehérje egyaránt).
  3. Hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig (néhány perc) keverjük. Közben a tejben felolvasztjuk a vajat.
  4. A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót és a sütőport.
  5. A tojásos keverékhez adjuk a száraz anyagokat, ráöntjük az olvasztott vajas tejet és összekeverjük. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk.
  6. A habzsákba egy nagy lyukú fejet teszünk és körkörös mozdulatokkal kb. 2/3-ad részig töltjük a az amerikai fánk sütő mélyedéseit.
  7. 5 dkg vajat felolvasztunk és a kisült fánkok felét belemártjuk, majd fahéjjal elkevert cukorba nyomkodjuk.
  8. A maradék 5 dkg vajat és 10 dkg csokoládét gőz felett felolvasztjuk és ebbe mártogatjuk a kihűlt amerikai fánkokat.
Notes
  1. A még meg nem dermedt csokira szórhatunk cukorgyöngyöt, cukorkonfettit vagy szeletelt mandulát.
  2. Igazán finom, könnyen elkészíthető és mutatós desszert.
Sütemény recept | Süteményrecept http://sutemenyrecept.hu/
468 ad

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Email
Print