Autoimmune psoriasis


Szakrendelésünkön a bőrt is érintő autoimmune psoriasis foglalkozunk, mint a lupus, mely gyakran fénynek kitett helyeken arc, dekoltázs területén jelentkező foltokkal indul, több szervrendszert érintő formája a szisztémás lupus erythematosus SLE izomgyengeség és főként arcon jelentkező bőrtünetek hívhatják fel a figyelmet a dermatomyositis nevű betegségre a szisztémás sclerosis scleroderma tüneteivel jelentkező páciensek bőre bizonyos területeken megkeményedik, a betegség belső szerveket is érint a bőr megkeményedésével más kórkép is jár morphea vagy lokalizált scleroderma vasculitisek—ben számos tünet mellett jellegzetes az alsó végtagokon szimmetrikusan megjelenő bőrtünetek.

autoimmune psoriasis

A fenti betegségek esetében szükség esetén vérvételes és szövettani vizsgálatokat végzünk. Kérjük korábbi orvosi dokumentációját, a már elvégzett vizsgálatok leleteit hozza magával!

autoimmune psoriasis

A rendelésre bőrgyógyászati, ill. A rendelésre külsős beutalóval nem lehet jelentkezni, az elsődleges vizsgálat mindig az általános ambulancián történik, ezt követően csak a vizsgáló orvos irányíthat az autoimmun rendelésünkre.

autoimmune psoriasis

Rendelő orvosok:.