nav-left cat-right
cat-right

Habos túrós pite

Habos túrós pite
Pinterest

Habos túrós pite
Ezt a pille könnyű habos túrós pitét készítettem tegnap a család nagy örömére. Nagyon kiadós és nem utolsó sorban mutatós süti. Próbáljátok ki ti is!
Write a review
Print
Prep Time
45 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
45 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 15 min
Hozzávalók
Tésztához
  1. 15 dkg finomliszt
  2. 10 dkg rétesliszt
  3. 15 dkg vaj vagy margarin
  4. 10 dkg cukor
  5. csipet só
  6. 1 tojás
  7. 2 tk. sütőpor
  8. 2 tk vaníliás cukor
  9. 1 ek. citromlé
  10. 1 ek. tej
Töltelékhez
  1. 50 dkg túró
  2. 4 tojás sárgája
  3. 1 tk vanília aroma
  4. fél citrom reszelt héja
  5. 1 kis pohár tejföl
  6. 20 dkg cukor
  7. 1 cs. főzős vaníliás pudingpor
  8. 7 dkg étkezési keményítő
  9. 5 dkg mazsola
  10. 5 dl tej
Habhoz
  1. 4 tojás fehérje
  2. 6 ek cukor
  3. csipet só
Instructions
  1. Egy magas peremű nagy méretű tepsit kivajazunk. (Fontos, hogy magas peremű legyen, mert a töltelékünk folyós lesz, nehogy megszökjön!)
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet és a tejet, majd összegyúrjuk. Kissé ragadós tésztát fogunk kapni. Kézzel a tepsi aljára egyengetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
  4. A töltelékhez a túrót a tojások sárgájával, a pudingporral, a keményítővel, a cukorral, citromhéjjal, a vanília aromával és a tejföllel kézi robotgép segítségével simára keverjük. Végül beletesszük a tejet és a mazsolát, de ezt már csak kanállal forgatjuk össze, (különben ki fog fröcsögni)!
  5. A tepsibe egyengetett tészta tetejére öntjük. Ne lepődjünk meg, hogy folyós lesz, ennek ilyennek kell lennie.
  6. Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  7. Amíg a tészta sül elkészítjük a habot. A 4 tojásfehérjét robotgéppel magas fokozaton keményre verjük. Hozzáadjuk a sót és a cukrot és tovább verjük. Fontos, hogy nagyon kemény legyen!
  8. A 20 perces sütési idő letelte után kivesszük a túrós pitét a sütőből és egyenletesen rákenjük a kemény habot. Nem baj, ha a túrós töltelék még nem szilárdult meg teljesen. A sütőbe visszatéve további 10 percig sütjük.
  9. Kihűlve kockákra szeleteljük.
Notes
  1. Én azért szeretem ezt a túrós pitét, mert nagyon érdekes benne a töltelék állaga. Nem hab, de nem is krém, valahol a kettő között. Érdemes kipróbálni.
  2. Talán egy kicsit túl édes lett, ha nem vagytok nagyon édesszájúak, akkor a töltelékbe és a habba kicsit kevesebb cukrot tegyetek!
Sütemény recept | Süteményrecept http://sutemenyrecept.hu/
habos_turaos_pite6

468 ad

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Email
Print