Pikkelysomor dieta, Diéta a pikkelysömör számára - tiltott és egészséges ételek, példaként szolgáló menü minden nap


A psoriasis, vagyis a pikkelysömör jelenleg még nem gyógyítható, de tünetileg jól kezelhető bőrbetegség, mely a testen bárhol megjelenhet foltszerű, fokozott elszarusodás jeleit mutató foltok, plakkok formájában, melyek könnyen le is válhatnak, nyílt, elfertőződésre is lehetőséget adó sebet hagyva maguk után.

pikkelysömörbetegség és annak kezelése fotó a pikkelysömör következményei ha nem kezelik

A betegség kialakulása veleszületett hajlamhoz kötött, ehhez adódnak hozzá azonban azok a külső, későbbi provokáló hatások, melyek révén végül tüneteket ad. Ezek közé tartozik például a dohányzás, az elhízás, a stressz, belső betegség, illetve a nem megfelelő táplálkozás is, kutatások és tapasztalatok is azt mutatják ugyanis, hogy bizonyos ételek és italok fogyasztása könnyen elősegítheti a betegség tüneteinek kialakulását, illetve kiújulását.

Ilyenek a következők is, nézd meg a képeket!

terápiás kezelés a pikkelysömörhöz hogyan kell kezelni az emberek pikkelysömör véleményét

A vörös húsok káros, sőt, rákkeltő hatását nemrég hitelesen igazolták, nem véletlen, hogy fogyasztásuk pikkelysomor dieta pikkelysömör esetében sem javallott, a zsírokban gazdag vörös hús ugyanis amellett, hogy fokozza a betegség szempontjából szintén kockázati tényezőnek számító elhízás kialakulásának valószínűségét, gyulladásos folyamatokat indíthat el a testben, melyek szoros összefüggést mutatnak a probléma megjelenésével.

Rákkeltő lehet miatta az étel!

a bőrön lévő foltok vörösek szárazak Mi a legjobb kezels a fejbr pszorizisa ellen

Nem is gondolnád, mi mindenben benne lehet ez az anyag. Képeken hat dolog, amit gondolj meg jól, megveszel-e.

otthoni pikkelysömör kezelése kenőcs pikkelysömörre megfosztja az ekcma qitsunbasyuan