nav-left cat-right
cat-right

Sajtos párnácska

Sajtos párnácska
Pinterest
Sajtos párnácskák
Az egyik kedvenc sós sütemény receptemet olvashatjátok ma. Azért szeretem, mert egyszerű, gyorsan elkészül és sokkal finomabb mint a bolti rágcsák!
Write a review
Print
Prep Time
45 min
Cook Time
15 min
Total Time
1 hr
Prep Time
45 min
Cook Time
15 min
Total Time
1 hr
Hozzávalók
  1. 30 dkg liszt
  2. 22 dkg margarin
  3. 3 dl tejföl
  4. 1 tk só
  5. 1 tojás
  6. 20 dkg sajt
Elkészítés
  1. A margarint, a sót és a tejfölt jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és cipót készítünk belőle. Elég lágy tésztát kapunk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ha nincs ennyi időnk, akkor elég csak egy órára is.
  2. A hűtőből kivéve kinyújtjuk. (A deszkát jól lisztezzük meg, mert egy kicsit ragadós a tészta!)
  3. Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  4. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tojással megkenjük, rászórjuk a reszelt sajtot.
  5. Derelye vágóval, vagy késsel elvagdossuk. Én rombusz alakúra szoktam vágni vagy ahogy épp sikerül, de készíthettek belőle akár rudacskákat is.
  6. A már előmelegített sütőben kb. negyed órát sütjük. Amikor szép piros a teteje, akkor jó.
Notes
  1. Vigyázat! Ha egyszer elkezded enni, nem lehet abbahagyni!
Sütemény recept | Süteményrecept http://sutemenyrecept.hu/
468 ad

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Email
Print