nav-left cat-right
cat-right

Sült túrótorta

Sült túrótorta
Pinterest
Sült túrótorta
Write a review
Print
Prep Time
25 min
Cook Time
20 min
Total Time
45 min
Prep Time
25 min
Cook Time
20 min
Total Time
45 min
Hozzávalók
  1. 1/2 kg túró
  2. 4 dl habtejszín
  3. 7 ek cukor
  4. fél citrom leve, reszelt héja
  5. 3 ek étkezési keményítő
  6. 1 tk vanília aroma
  7. 3 tojás
  8. csipet só
A tésztához
  1. 25 dkg háztartási keksz
  2. 15 dkg margarin
Szükséges eszközök
  1. 26 cm-es kapcsos tortaforma
Instructions
  1. A kekszet a robotképben összeaprítjuk nem túl apróra, úgy, hogy legyenek benne kisebb nagyobb darabok. (Robotgép hiányában tegyük egy tiszta konyharuhába és klopfolóval törjük össze.)
  2. A margarint felolvasztjuk, összekeverjük az aprított keksszel és kézzel egy 26 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
  3. A túrót és a tejszínt robotgép segítségével krémesre keverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, a cukrot, a citrom levét, héját, a vanília aromát, és a tojások sárgáját.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, majd a kemény habot óvatosan az előző keverékbe forgatjuk.
  5. A túrós krémet a kekszes massza tetejére öntjük, elsimítjuk.
  6. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 percig aranybarnára sütjük.
Notes
  1. Könnyen, gyorsan elkészíthető mégis különleges desszert. Gazdagíthatjuk mazsolával, vagy fogyaszthatjuk lekvárral.
  2. Jó sütést és jó étvágyat!
Sütemény recept | Süteményrecept http://sutemenyrecept.hu/

Túrótorta sütés előtt

A kisült túrótorta

A kisült túrótorta

468 ad

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Email
Print