Pcos pattanások. PCOS tünete és kezelése - Nőgyógyászati Központ


A PCOS, azaz a policisztás ovárium szindróma egy, a test minden részét érintő hormonrendszeri rendellenesség, mely kihat a petefészkekre is.

pcos pattanások

Nevét az itt kialakuló apró cisztákról kapta, és egy rendkívül összetett problémát jelent. A szindróma leginkább a férfihormonok túlsúlyba kerülésével járami rengeteg gondot okoz a szervezetben.

A külsőt is tönkreteheti a PCOS

A kellemetlen tünetek sok nő életét megnehezítik. A PCOS bőrtünetei Elsősorban vérzészavarokat vagy a menstruáció teljes elmaradását okozza, de hosszútávon meddőséggel is járhat.

pcos pattanások

Belgyógyászati gondok szintén kialakulnak miatta, többek között a magas vérnyomás, a pcos pattanások vagy éppen a szív- és érrendszeri betegségek. Ráadásul szinte állandó fáradtságérzettel és gyengeséggel jár.

pcos pattanások

A bőrön is megmutatkoznak a jelei, a baj viszont az, hogy ezek általában olyan jelentéktelennek tűnő, kellemetlen problémák, melyekről a legtöbben egyáltalán nem gondolják, hogy a PCOS állhat a hátterükben. A következő képeken látható jelenségek esetében viszont érdemes erre gyanakodni, illetve alapos kivizsgálásra bejelentkezni az orvosnál.

pcos pattanások